Klubber
Div. Links
Teams
Åbent klubmesterskab for Optimist og Zoom 8


Igen i år afholdt optimist og juniorafdelingen åbent klubmesterskab hvor vi inviterede de nærmeste naboklubber (Hillerød Sejlklub, Sletten Bådeklub, Espergærde Sejlklub og Yachtklubben Furesøen). Vi var superglade for den store interesse der var – 27 tilmeldte, fordelt på 22 optimistjoller og 5 Zoom 8 joller.

Som sædvanlig var der fokus på at stævnet skulle være hyggeligt og begyndervenligt, og det levede både sejlere og hjælpere rigtigt godt op til igennem hele dagen. Derfor startede dagen med skippermøde med gennemgang af bane, startprocedure og de mest basale kapsejladsregler.

Vinden var i sydøst da vi gik ud og startede fint med omkring 5-6 m/s. Det fik dommeren til at være lidt over-optimistisk og lægge en pæn lang bane (måske var han også blevet lidt rusten i at lægge opti-baner?). Da vinden desværre løjede til 2 m/s kort efter start blev det en meget længere sejlads end planlagt – 55 minutter for første båd. Det betød, at vi måtte spise frokost efter kun én sejlads for optimisterne, mens vi lige nåede at få to sejladser gennemført for Zoom’erne. Der blev lavet en flot indsats med at vejlede de sidste i feltet - samtidig med at der blev kæmpet intenst blandt de mere erfarne forrest i felterne.

Vi gik derfor ind og spiste frokost og sejlerne fik slappet lidt af – mens dommeren med nogen bekymring så skiftevis på vejrudsigten (der lovede 2 m/s resten af dagen) og ud på den lidt for ”glatte” sø.

Heldigvis blev bekymringerne gjort til skamme – for der kom faktisk fin vind da vi kom ud igen – 3-5 m/s – og da vi samtidig fik lavet væsentlig kortere baner lykkedes det af få afviklet yderligere 3 sejladser efter frokost. Vinden drejede en del sydover undervejs, men mærkebåden og vores flinke hjælpere fra Sletten Bådeklub og Espergærde Sejlklub fik trin for trin drejet banen samtidig med at vi fik sejladserne holdt i gang.Efter sejladserne var der hygge med grillede pølser, pølsebrød, saftevand og kage mens der blev tastet resultater ind. Endelig holdt vi præmieoverrækkelse med erindringspræmier til alle, lodtrækningspræmier og udvalgte ”fighter-præmier” til dem der havde gjort sig bemærket undervejs.

Resultatmæssigt endte det således:

 • Isabell Schlegel fra YF vandt A-optimist (og stævnet samlet)

 • Lucas Hopmann fra YF vandt B-optimist og Louis Jespersen fra Sletten blev 2’er

 • Mads Jensen fra SES vandt C- optimist (og blev 3’er samlet i stævnet - superflot efter kun at have sejlet kapsejlads i ca. 3 måneder!), Emil Kryger fra SES blev 2’er og Emmeline Maar fra Espergærde blev 3’er

 • Jonas Ullmann fra Sletten vandt Zoom 8 (imponerende da det var 1. stævne i Zoom'en) med Rasmus Bergmann Fabrin fra SES / YF som 2'er.

Klubmestre i Sejlklubben Esrum Sø blev:

 • Jesper Bergmann Fabrin i Optimist B

 • Mads Jensen i Optimist C

 • Rasmus Bergmann Fabrin i Zoom 8

For de fulde resultater se her.

Vi siger tusind tak for de fine gaver fra vores venlige sponsorer:

 • North Sails (kasketter, T-shirts og rygsæk)

 • UK Halsey sejlmager (to flotte sejlertasker)

 • Superbrugsen Fredensborg (fin stævnemorgenmad)

 • Danske Bank Fredensborg (paraplyer og regnslag)

Der er flere billeder at finde via dette link.

Tak til alle hjælpere for en god indsats og godt humør (ikke mindst til Jesper og Stephanie fra Sletten og Peter fra Espergærde som hjalp med RIB’s som vejleder og sikkerhedsbåde, til Poul Meldgård som hjalp de mindre erfarne med tilrigning og med at komme ud, men også til alle som hjalp i mærkebåd, med registrering, bage kage, grillning, oprydning o.s.v.) og endelig til sejlerne for en flot indsats på vandet…

Med tak for en dejlig dag sender vi mange SES sejlerhilsener,

Nina og Søren